Pod koniec wakacji najprawdopodobniej na poklad mojej czechoslowaczki wjezdza ARL + GT22 wiec wtedy dopiero bedzie fajnie
Octavia II problem z dmuchawą.
Zwiń
X
-
Octavia II problem z dmuchawą.
Witam,
szukałem na forum tematu o problemie z dmuchawą i oczywiście znalazłem.W większości przypadków winny jest rezystor, ale mój problem trochę różni się od innych.
Większość opisanych problemów to takie, że dmuchawa nie działa na biegu 1,2,3 ale działa na 4(rezystor jest pominięty), albo że działa, ale jak już się nagrzeje to przestaje dmuchać.
Ja mam trochę na odwrót, po dłuższym postoju dmuchawa nie działa mi w ogóle, nawet na 4 biegu. Dopiero po zrobieniu kilku kilometrów, zaczyna niemrawo działać na 4 biegu, a po jakimś czasie działają już wszystkie biegi. Jednak działanie biegów 1,2,3 pozostawia wiele do życzenia (1 mam wrażenie, że jej w ogóle nie ma), 4 natomiast dmucha jak szalona (samochód posiada klimatyzację).
Czy może ktoś już miał podobny problem lub wie czy przyczyną też może być rezystor,czy raczej coś w panelu sterowania ( podczas przełączania z 1 na 0 słychać jakieś trzaski z panelu) ???
Problem dotyczy Skody Octavii II 1,6 102KM.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Piotr
-
-
Sprawdź jednak ten rezystor :PILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
piotr160979, zatarte panewki/łożyska na silniku. Jak najszybciej musisz wyciągnąć silnik dmuchawy i je nasmarować. Powinno pomóc, ale jak piszesz, że na 1 2 3 ledwo działa to już może być za późno i będzie lepiej, ale na krótko. Generalnie nic nie tracisz więc warto spróbować.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
albo szczotki do wymiany juz sa na dmuchawieSkoda Forever jednak
Vw Golf I II III
Opel Omega C
Peugeot 206 HDi
Vw Golf V 1,9 tdi 90 koni
Citroen C5 2.0 Hdi Audi A8 2001 D2 3.3 TDi
Skoda Octavia II 2005 elegance kombi
Skoda Octavia II 2009 FL 1.9 TDi